top of page
Anker 1
 De groepsfoto van de modellen tijdens de opening van de slotexpositie in de Grote Barbarakerk. Fotograaf Hans Schoots.
_DSC7602.jpg
Een impressie van de opening van de slotexpositie op maandag 3 december 2018. Bewegingstheater door Jan en Riek.
Slotexpositie Verhalend verbinden op 3 tot en met 8 december 2018 in de Grote of Barbarakerk in Culemborg
 
Vanaf 3 december tot en met 8 december komen alle 52 tweeluiken die Hannah Rood dit jaar heeft gemaakt een week te hangen in de Grote of Barbarakerk in Culemborg. De opening is op 3 december. De tweeluiken zijn te zien van maandag tot en met zaterdag van 1300 uur tot 17.00 uur. Dit is de laatste gelegenheid om alle tweeluiken en de bijbehorende gedichten die speciaal voor dit jubeljaar gemaakt zijn te zien.
Laatse nieuws: vanwege de grote belangstelling is besloten om zaterdag  8 december de openingstijden te verruimen. De kerk is op zaterdag open van 12 uur tot 17 uur. Kom kijken. Het is de laatste gelegenheid om alle 52 tweeluiken en de bijbehorende gedichten bij elkaar te zien.
Verhalend verbinden
 
In 2018 presenteert Hannah Rood in het kader van de viering van 700 jaar stadsrechten van de stad Culemborg 52 tweeluiken, beelden en teksten van Culemborgers op verschillende plekken in de stad: beginnend bij de kapel van het weeshuis vervolgens in de brasserie Het Kasteeltje, de Oud Katholieke kerk en het kunstfestival Lekart. Hannah vraagt haar modellen om voor haar te poseren, eenmaal in het ‘nu’ en eenmaal in ‘het verleden’: ergens tussen 1317 en nu, Dat naar aanleiding van een relikwie dat zij hen vraagt mee te nemen. Dat kan iets concreets zijn maar ook iets abstracts; een ideaal, een boek, een ring  een woord of een mens, iets waarmee hij of zij zich verbonden voelt. Elke week komt een nieuw tweeluik in de kapel van het weeshuis te hangen en verschuift een ander tweeluik naar de Brasserie Het Kasteeltje. De tweeluiken zetten hun slingerende reis daarna voort om voorlopig hun reis voorlopig te eindigen in de Oud Katholieke kerk op diezelfde varkensmarkt. Op deze website zullen we enkele van deze fotos presenteren. Sinds begin juni zijn de fotos van Hannah te bewonderen in de kapel van het weeshuis, in de brasserie het kasteeltje op de markt, in de oud katholieke kerk op de Varkensmarkt en in de serre van Caatje aan de Lek bij Werk aan het Spoel. De tweeluiken maken zo een slinger door de stad, ze zwerven als het ware van het ene adres naar het andere en komen zo veel culemborgers tegen.

Op 17 januari 2018 verscheen naar aanleiding van de expositie in de Culemborgse courant een interview met Hannah Rood.

Als eerste was vanaf 19 januari 2018 het tweeluik te bewonderen van Els bekend door haar haar wekelijkse column in de Culemborgse Courant. De foto´s zijn van een uitzonderlijke kwaliteit mede dankzij Paula en Hans van Studio Martin. Waarvoor dank. De tweeluiken maken een slinger door de stad. Zo heeft Els in de kapel van het weeshuis gehangen, daarna in de Brasserie Het Kasteeltje en vervolgens in de oud katholieke kerk.

Als tweede tweeluik presenteren wij Sander. Voor Sander zijn muziek en zijn vrienden het belangrijkste in zijn leven.

Jan en Riek hebben een diepe liefdesband. De tekst die daarbij hoort is het hooglied.

Als vierde tweeluik kiezen wij voor Arjan. Hannah heeft hem verbeeld als ontdekkingsreiziger

Sarah is door Hannah gefotografeerd met als relikwie haar ring die ze van haar moeder heeft gekregen.

Triphonia en Fred zijn twee geliefden die elkaar ontmoetten in Zambia en sindsdien met elkaar verbonden zijn.

Op deze foto portretteert Hannah Tove. Tove is van oorsprong Deense en heeft een levenslange fascinatie voor Hans Christian Andersen.

Het relikwie van Coby is haar saxofoon. Hier poseert zij als Candy Dulfer.
coby nu tekst klein.jpg.png
Chivas is geboren en opgegroeid in het noorden van Irak. Zijn familie vluchtte voor het regime van Saddam Hoessein. Zijn ambitie is te schrijven over het lot van zijn familie en zijn volk.
chivas tekst.jpg
Dominggus en Naomi poseren hier met de molukse vlag. Zij voelen zich verbonden met hun familieleden die verdreven zijn uit de Molukken.
do en naomi nu3 tekst.jpg
Arnoud is timmerman en theaterman. Zijn zaag staat symbool voor zijn droom van een betere wereld. Met de zaag kun je de poten van het establishment afzagen maar je kunt er ook muziek mee maken.
arnoud19e tekst.jpg
Akife heeft als relikwie gekozen voor de roos als symbool voor de veranderende positie van de vrouw. Hier poseert zij als zelfbewuste krachtige jonge vrouw.
akife33 tekst.jpg
Dick is hier uitgebeeld als de humanist Erasmus, schrijver van de lof der zotheid.
dick toen tekst klein.jpg
Tessa is goudsmit. Haar relikwie is de vlinder.
tessaw tekst.jpg
Gerdo heeft in zijn handen de regenboogvlag. De regenboog is voor Gerdo symbool van de diversiteit van de stad Culemborg. Op de achtergrond het kunstwerk dat hij bij zijn afscheid als wethouder van Maastricht meekreeg.
gerdo nu tekst.jpg
Philippe leefde als kind in twee werelden. Op deze foto duikt hij in het verleden van zijn vader.
philippe toen tekst.jpg
bottom of page